Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Coneix-nos

Què és un esplai?

Els centres d’esplai som unes entitats difícils de classificar. Com a definició oficial, diem que som “centres educatius de caràcter integral que ofereixen activitats de lleure educatiu als infants d’un barri o d’un poble, des de l’acció voluntària dels seus monitors“. En la pràctica, però, som molt més que això. Passar per l’esplai és una experiència vital que ens fa créixer i defineix la nostra identitat: de l’esplai ens n’emportem uns valors i una manera d’entendre la vida.

L’Esplai Uraka

L’Esplai Uraka és una entitat sense ànim de lucre que des de l’any 2002 educa en el lleure als infants i joves del poble de Begues. A través de jocs, activitats, dinàmiques, excursions i colònies, eduquem als nenes i nenes d’acord amb un projecte educatiu que ens serveix de full de ruta en tot el que fem. L’educació integral que oferim als infants i joves es divideix en 5 àmbits bàsics: transcendental, ecològic, cultural, social i personal:

Plantejament educatiu de l'Esplai Uraka.

Els nostres infants tenen de 5 a 16 anys i es divideixen en grups segons la seva edat. Cada grup té un parell de monitors que en són responsables i actuen com a “tutors” durant tot el curs. El curs comença a l’octubre i acaba al juny, i durant aquests mesos, l’Esplai obre les seves portes cada dissabte, de 16:30h a 18:30h, perquè els nens i nenes puguin compartir una gran tarda i aprendre jugant i divertint-se amb els monitors. Un cop arriben als 16 anys, els nois i noies esdevenen premonitors, i comencen la seva formació com educadors en el lleure. Els esdeveniments més importants de l’any són les Colònies i l’Acampada, on tot l’esplai al complet anem a passar uns dies fora. Els diversos grups també fan excursions i sortides durant l’any.

Els qui fan possible l’acció educativa del centre d’esplai són precisament aquests monitors i monitores que, des del voluntariat i amb el seu compromís, esdevenen referents positius per als infants i joves amb els qui comparteixen l’experiència de l’esplai.

Cada esplai té un signe distintiu: el foulard. El foulard es molt important, ja que és el símbol de la unió de tots els membres de l’esplai. Cada infant ha de tenir cura del seu propi foulard i portar-lo degudament anusat al coll durant la sessió d’esplai. A l’Esplai Uraka, el foulard és verd i negre, i representa la natura, la vida, la generositat, la valentia i la resiliència.

Com inscriure’s a l’Esplai

Les inscripcions per entrar a l’esplai s’obren a l’octubre, durant la Mostra d’Entitats que es duu a terme cada any a Begues, i es tanquen abans de Nadal (encara que, si un grup s’omple abans de Nadal, es tanca abans). De forma mensual, s’abona una quota simbòlica destinada a cobrir els gastos de les diverses activitats que fem. Només acceptem infants i joves de 5 a 16 anys. Els joves de més de 16 anys poden ser premonitors, i formar-se amb nosaltres per esdevindre monitors als 18 anys.

A l’Esplai Uraka sempre estem contents de donar la benvinguda a nous membres de la nostra gran família. Tant si creieu que als vostres fills i filles els pot agradar, com si sou joves interessats a convertir-vos en monitors i monitores, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres si voleu participar en l’Esplai!

Si estàs interessat en portar el teu fill o filla a l’esplai, o vols convertir-te en monitor/a, contacta amb nosaltres!